2012. április 1., vasárnap

Akkor jöjjenek a muffin receptjeink:)

Kivételesen nem gyurmából,de legalább ez ehető lesz:)

Édes muffin alap recept!

Hozzávalók:(kb 10-12 darabhoz) 15-20dkg liszt,kb 1dl olaj,10-12 dkg porcukor,2 csomag vaníliás cukor vagy vanília kikapart magocskái,2 tojás, egy kis doboz joghurt,3 teáskanál sütőport, pici só
..és minden más amit szeretnél rá vagy bele tenni:) ,csoki,friss,szárított vagy aszalt gyümi,ételfesték,cukormáz,lekvár-jam,mogyikrém,vagy bármi más!! Érdemes kísérletezni,mert nagyon fincsi mind:)

Elkészítés: Én sosem külön kevergetem ki a száraz és nedves hozzávalókat,hanem mindent bele a tálba és jó alaposan kikeverek robotgéppel:)
Ha kész a tészta,akkor ilyenkor lehet színezni kakaóval vagy ételfestékkel:) (én már csináltam piros ételfestékkel igazi szép rózsaszín muffint)
Jön a kapszlik megtöltése! Ha töltött muffint szeretnél akkor kb1-1,5 evőkanálnyi tésztát tégy a muffin kapszlikba és ennek közepére a kívánt tölteléket,majd erre még bő 1 kanál tésztát úgy,hogy a tészta minden oldalán elfedje a tölteléket!
Annyit azért hozzátennék,ha jó kakaósan szereted a sütit mint Bézs és jó sok kakaóport teszel a tésztába akkor egy picivel több joghurtot tegyél bele!!:)
Tehát ha betöltöttük a kapszlikat akkor a tetejét ilyenkor is lehet díszíteni cukor-gyöngyökkel vagy cukor konfettivel vagy akár csoki darabokkal.
Mehet az előmelegített sütőbe és kb 20-30 perc alatt kb 180fokon megsütjük:) Én az első muffinjaimnál még fogvájóval ellenőriztem,hogy megsült e a tészta,de ma már ránézésre látható,ha sokat sütsz majd,neked is menni fog:)
Ha megsült,várunk picit hogy kihűljön és máris kínálgathatjuk,vagy ha a sütés előtt nem díszítettük akkor ilyenkor leönthetjük olvasztott csokival vagy cukormázzal és ezt is díszíthetjük még tovább!:)

TIPP: ha esetleg semmi extrát nem akarsz beletenni a muffinodba akkor csináld gyümölcsös joghurttal,az is nagyon fincsi:)az én kedvencem a citromos joghurtos:)


Íme ahogyan Bézs koronázza a mogyoró krémmel töltött csokidarabos kakaós muffint!:)




Sós muffin alaprecept!

Hozzávalók:(kb 10-12 darabhoz) 15-20dkg liszt,max 1dl olaj,15-20 dkg sajt, + 10-15 dkg egyéb hozzávaló amit szeretsz a lenti felsorolásból,2-3 evőkanál sütőpor,3 tojás,pici majoranna,só.
...és akkor minden más,amit szeretnél beletenni kolbász,jó sok vöröshagymán és fokhagymán megpirított bacon,bolognai alap(természetesen ezt is te csináld,mert az az igazán finom),virsli, reszelt répa vagy zöldségfélék,amik jó alaposan le vannak csepegtetve,mert másként eláztatják a muffint, vagy aki szereti a különféle magokat azokat pirítsa meg és ezt is belekeverheti a tésztába.

Elkészítés: Én sosem külön kevergetem ki a száraz és nedves hozzávalókat,hanem mindent bele a tálba és jó alaposan kikeverek robotgéppel:) Természetesen azt a bizonyos egyéb hozzávalót az alaptészta kikeverése után adjuk hozzá és csak éppenhogy belekeverjük egy fakanállal!!:)
FIGYELEM: ha bolognai vagy sült hagymás-baconos töltött muffint szeretnél akkor kb1-1,5 evőkanálnyi tésztát tégy a muffin kapszlikba és ennek közepére a kívánt tölteléket,majd erre még bő 1 kanál tésztát úgy,hogy a tészta minden oldalán elfedje a tölteléket!
Ha szeretnétek itt is lehet díszíteni egy egy karika kolbásszal vagy magokkal a sütik tetejét:)
Tehát ha betöltöttük a kapszlikat akkor mehet az előmelegített sütőbe és kb 20-30 perc alatt kb 180fokon megsütjük:)
Amíg sül vagy hűl a sós muffinod,addig keverj ki egy kis tejfüli reszelt fokhagymával és egy kis ételízesítővel valamint apróra vágott petrezselyemmel és ebbe lehet mártogatni a muffinokat:)

Mindkét félét én csak a papírkapszlikban szoktam kisütni és a kis olajtól teljesen jól lejön a sütikről a papír:)
Remélem jól követhetően írtam le mindent,de ha valami nem érthető akkor csak írjatok és javítom:)
Remélem kipróbáljátok sokan és tetszeni is fog nektek ez a fincsiség:)
Ha szeretnétek akkor majd húsvéti receptekkel is jövök:)
Hát jó étvágyat nektek:)

Ui.: amint újra muffint sütök,fotózom és mutatom:)






Nincsenek megjegyzések: