2012. augusztus 27., hétfő

Új családtaggal bővült a kis családunk:)




Új családtaggal bővült a kis családunk:)
Egy ici pici csincsilincsivel:)
Amióta kiderült,hogy iszonyatosan allergiás vagyok a szőrükre és a szemem nagyon begyullad tőlük,sajna kevesebb időt töltöttem el velük! Bali takarította a helyüket illetve a fürdőjüket és ő is etette őket. ...de amint kiderült nem figyelgette őket úgy mint én...:)


Napok óta hallottam furi hangokat! A kishölgy és a kispasi hangjait is ismerem már kívülről.Tudom mikor milyen hangokat adnak ki és hiába mondtam Balinak,csak félre hallottam szerinte.
Na tegnap este már többször is hallottam és ő is ugyanazt hallotta így villany felkapcs és indult a razzia! 
Persze hogy ebből nem maradhattam már ki szemérzékenység ide vagy oda!! 

...és láss csodát!! A fürdő dobozkában volt elbújtatva egy ici pici kis gombolyag.:) IMÁDOM!!!
A kishölgy és a pispasi is ott volt,hogy lássák mit csinálok a picikével akit nagyon óvatosan kivettem és a kis pihe puha bundiját simiztem. Az anyuka már tudta is,hogy nem fogom bántani,így elfoglalta magát (de persze oda oda kukkolt) de az apuka már gyanakvóbb volt és egy jó ideig a kezem mellett maradt,hogy mit csinálok a picivel!
Korábban voltak csuklyás patkányaim,na ők tojtak rá hogy mit variálok a picikkel,persze ott 10-12 pici született egyszerre itt egy kis gombolyag van:)
Az anyuci láthatóan fáradt hogy folyton a babával törődik és szerintem még örült is,hogy mi kicsit babázunk,mert ez idő alatt ő nyugodtan eszegetett,mosakodott,fürdőzött.egyáltalán nem zavarta,hogy el játszunk a picivel. Amikor aztán evett ivott stb... jött " köszi,itt vagyok" kivette a kezemből a picit és fürdette is majd jött a kajcsiztatás:)
A picike nagyon édes!! Körbe plexiztük a ketrecet,mert a kis bors már felhúzza magát és kidugja a fejét (és mint tudjuk,Mázlika mégiscsak egy kutyi...) tehát már most egy kis vasgyúró :)
Szerintem kb olyan egy hete max másfél hete bujtathatták ezt a kis törpikét.de már jön-megy a szénában  - amiben folyton orra bukik :D - nézelődik tehát felfedez... 


 
Tegnap este leültünk Balázzsal és meg kellett hogy hozzunk egy fontos döntést!
     "Megtartsuk a gyereket vagy örökbe adjuk?..."
Én biztos voltam benne hogy letojom Balázs mit mond,mert mégiscsak a mi "gyerekünk" de Bali válasza: "Neeeeem,hát ha már ketten elférnek akkor persze hogy marad! Nem adjuk oda senkinek!"
...tehát most teljes a boldogság és reméljük hogy a picike is jól érzi magát közöttünk.




1 megjegyzés:

cnc írta...

1. A csincsillaszőr nem allergizál. A széna, vagy a homokfürdő azonban okozhatja a problémát.
2. Nem előnyös így tartani őket, egymás után nem szülhet 3× a csini, kell pihenőidő, különben az állat elpusztulhat.
3. Remélem 2 hónaposan különrakod a picit, nem akarsz beltenyészetet csinálni.